De verbluffende $35.000.000.000 in Bitcoin (BTC) is voor altijd verloren, meldt Chainalysis.

Blokketenanalysebedrijf Chainalysis zegt dat 3,72 miljoen Bitcoin ter waarde van 35 miljard dollar verloren is gegaan en waarschijnlijk nooit meer zal worden teruggewonnen.

In een nieuw rapport zegt Chainalysis dat 20% van het totale aanbod van Bitcoin al vijf jaar of langer niet is verplaatst – een getal dat het bedrijf als verloren BTC categoriseert, wat betekent dat de eigenaar niet langer de privé-sleutels heeft die nodig zijn om toegang te krijgen tot zijn bedrijf.

Het beschouwt ongeveer 11,1 miljoen BTC – van de totale voorraad van Crypto Cash van ongeveer 18,6 miljoen BTC – als een investering op lange termijn.

Ondertussen zegt het bedrijf dat minder ongeveer 19% van de Bitcoin die gedolven wordt – ongeveer 3,5 miljoen BTC – actief gebruikt wordt voor de handel. Volgens het rapport handelen er wekelijks ongeveer 340.000 mensen actief in BTC.

Hoewel het bedrijf de individuele handelaars niet kan identificeren, kan het wel kijken naar het bedrag dat ze naar de crypto-beurzen overmaken om een onderscheid te maken tussen kleinhandelaars en professionele handelaars. Chainalysis zegt dat de kleinhandelaren degenen zijn die minder dan $10.000 waarde van BTC aan beurzen tegelijk deponeren.

Het bedrijf voor ketenanalyse suggereert ook dat Bitcoin, dat in handen is van langetermijnbeleggers, een essentiële bron van liquiditeit zou kunnen zijn, vooral na de halvering van de derde BTC. Maar het geeft toe dat de prijs van Bitcoin moet stijgen voordat langetermijnbeleggers zouden overwegen om te verkopen.