Bitcoin Hashrate ja Mempool Endure Week of Volatility

  • Bitcoinin hashrate ja mempool ovat kärsineet enemmän volatiliteettia kuin lävistys viime päivinä
  • Molemmat ovat painaneet nollauspainiketta valtavien nousujen jälkeen, mikä on johtanut tapahtumien nopeuteen ja kustannuksiin
  • Tämä voi kuitenkin olla lyhytikäinen, kun Bitcoin Future hashrate jo ajaa takaisin ylös

Bitcoinin hashrate ja mempool ovat kärsineet enemmän volatiliteettia kuin hinta tällä viikolla, sekä kokeneet nousuja että korjauksia. Lokakuusta lähtien noussut mempool lopulta puhdistettiin, kiitos pääasiassa Bitcoin-kaivosvaikeuksien säätämisen, joka antoi hashraten pudota. Tuloksena oleva hashrate-pudotus on kuitenkin jo syöty, mikä viittaa siihen, että transaktiokustannusten ja nopeuden palautus voi olla lyhytikäinen.

Mempool tukkeutuu

Bitcoin-mempool, joka on yksinkertaisesti Bitcoin-tapahtumajonon pituus, on kasvanut hälyttävällä nopeudella lokakuusta lähtien, kasvanut yli kymmenen kertaa vain kahdessa viikossa. Tämä oli johtanut transaktiomaksujen nousuun tasoille, joita ei ole nähty vuodesta 2017 lähtien, kun käyttäjät yrittävät pakottaa tapahtumilla, ilman loppua näennäisesti näkyvissä.

Mempool tyhjennetään yleensä muutaman päivän välein, mutta näitä huuhteluita ei aina tapahdu – näimme samanlaisen skenaarion aiemmin tänä vuonna, kun sitä ei puhdistettu 13. heinäkuuta ja 10. elokuuta välillä, mikä johti jonon pidentymiseen.

Viime viikon lopun huippunsa jälkeen mempool huuhdottiin yhtäkkiä viikonloppuna, mikä johti mempoolin pudottamiseen 80-kertaiseksi, kun taas transaktiopalkkiot laskivat reilusti yli puoleen:

Kaikki tämä on hyvä uutinen Bitcoin-käyttäjille, jotka voivat nyt tehdä kauppaa nopeasti ja edullisesti, kuten sen luojat tarkoittivat.

Bitcoin Hasharate ajaa vuoristoradalla

Osa syystä siihen, että mempoolilla on niin myrskyinen myöhästymisaika, johtuu Bitcoin-hashratesta, jolla on ollut jotain vuoristorata-viikkoa itsessään. Hashrate on ollut tasaisessa nousutrendissä toukokuusta lähtien ja noussut 90 miljoonasta terahashista sekunnissa (TH / s) 146,5 TH / s: iin. Tämä nopea nousu johti sen kaikkien aikojen suurimpiin vaikeuksien säätöihin viime viikolla, jolla oli toivottu vaikutus ja joka laski hashratin takaisin arvoon 106 TH / s:

Kuten näemme, tällä vaikeuden säätämisellä on ollut vain väliaikainen vaikutus, ja Bitcoin-hashrate on palautunut 20% takaisin sen suorittamisen jälkeen. Mitä vaikutuksia tällä on mempooliin, ei ole vielä nähtävissä, mutta kun viisi erillistä piikkiä on jo todettu tänä vuonna, on todennäköistä, että historia toistaa itsensä uudelleen lähitulevaisuudessa.